Mopoauton valitseminen

Projektiyksilön valinta

Mopoautoprojekti vaatii mopoauton. Siispä sellainen piti jostain hankkia. Minkäänlaista aiempaa kokemusta ei mopoautoista ollut, lukuunottamatta muutamaan tehtyjä soitin/vahvistin/subbariasennuksia. Pisin mopoautolla koskaan ajamani matka oli noin 10 metriä pihalta asentamohalliin ja takaisin. Periaatteenani on ollut aina jotain uutta hankkiessa käyttää ensimmäiseksi aikaa aiheeseen tutustumiseen. Ja näin tehtiin tämänkin projektin aluksi.

Etukäteistietoa

Netti auki ja tutkimaan googlella mopoautoihin liittyviä juttuja. Katsastettava vuosittain, ei diesel-veroa vaikka dieselillä kulkee, yllättävän hinnakkaat vakuutukset kun ei bonuksia saa, kaikenlaista uutta tietoa josta ei ollut hajuakaan. Nämä tosin ovat sellaisia asioita että ne koskevat kaikkia mopoautoja merkistä ja mallista riippumatta. Joten seuraavaksi selvitystä siitä, onko joku erityisen huono tai hyvä verrattuna muihin. Tästä löytyi mielipiteitä aivan kuin autoistakin, mutta kun kirjoitteluista suodatti mutu-jutut ja mielipiteet joita ei perusteltu kummemmin, ei paljoa käteen jäänyt. Tästä ei ollut siis apua valintaan.

Koska en onnistunut löytämään ylivertaisen parasta tai absoluuttisesti huonointa merkkiä tai mallia, päätin suorittaa valintaprosessin ihan “mikä-hyvältä-näyttää”-periaatteella. Hintarajaksi mietin mielessäni viisi tuhatta euroa ja aloin katsella läpi nettimotoa ja ulkomaisiakin myyntipalstoja. Tämän katselun perusteella kiinnostuin Grekav EKE-mallista. Aika paljon yksilöitä valittavana budjetin sisällä ja vielä erikoisuutena alumiinikori verrattuna muihin lasikuitukorisiin merkkeihin.

Asialliselta vaikuttava myyjäliike ja maalaamo löytyivät

Nettimoton kautta löysin www.mopoautokauppa.fi-nimisen liikkeen, joka myy paljon käytettyjä mopoautoja. Liike lupaa toimittaa mopoauton vaikka kotiovelle asti ja sillä oli useampi Grekav EKE myytävänä sopivassa hintaluokassa. Teinkin niistä muutaman kysymyksen liikkeen sähköpostiin. Maileihini vastattiin mukavan ripeästi vaikka selvittelin asiaa viikonloppuna. Huomasin että mopoautokauppa sijaitsee Nivalassa. Nivalan lähellä Kähtävällä sijaitsee automaalaamo jonka työnjälkeä on saanut nähdä useimmissa näyttelyautoissa ja tuttavieni kautta tiesin että siellä hommat tehdään hyvin.Viikonlopun aikana soitin sitten myös Autokorjaamo ja -maalaus Keskiselle. Petri Keskisen kanssa sovittiin, että hän ottaa maalausprojektin hoitaakseen jos mopoautosta kaupat syntyy.

Maalauksen suunnittelua

Ylimaalaus voitaisiin toki ulkokuoren ehostamiseksi tehdä alkuperäiselläkin värillä, mutta tässä tapauksessa se ei ollut vaihtoehto. Kun tehdään alusta loppuun asti projekti Fanatic Audiolle, ei ole muita värivaihtoehtoja kuin punamusta. Joten värinvalintakaan ei ollut kovin vaikea tehtävä. Sen sijaan sen suunnittelu, mitä maalataan punaiseksi ja mitä mustaksi, vaati vähän tekemistä. Maalauksen suunnittelusta on kerrottu lisää osiossa Maalaus, koska se luontevasti niille sivuille kuuluu. Nuo maalaussuunnitelmat tein kuitenkin jo ennen mopoauton hankintaa nähdäkseni minkä näköinen mistäkin mallista tulee halutuilla väreillä.

Seuraavalla sivulla sitten lähdetään livenä katsomaan sitä kiinnostavaa mopoautoa.