Mopoautoa ostamassa

Mopoautokauppaan

Parisadan kilometrin päähän ei viitsi lähteä katsomaan ajokkia ellei ole varmuutta että kyseinen yksilö on vielä liikkeessä eikä sitä olla juuri myymässä alta pois. Niinpä soitin Mopoautokauppaan ja kerroin että tänään pääsisin katselemaan tarjontaa. Heillä oli mopoautojen kuljetuksia ja muita asioita järjesteltävänä aamupäivällä joten sovittiin että saavun paikalle kolmelta. Halusin varmistaa että paikalla on joku joka ehtii ajokkeja esittelemään kunnolla ja kertomaan minulle eri mallien eroista.

Mopoautokaupan pihalla oli muutama kymmenen mopoautoa eri merkkejä ja malleja. Yrittäjä Jari Korkeakosken kanssa katseltiin läpi kaikki budjettiini sopivat mopoautot. Jokaisessa oli jotain hyvää verrattuna muihin ja jotain huonoakin. Aika monesti oikeaa autoa ostaessani minulle on käynyt niin, että myyjät ovat alkaneet tuskastua tutkiskeluuni. Olen aika pilkuntarkka kaikesta kun tutkin mahdollisesti minua kiinnostavaa autoa ja muutaman kerran tähän on mahdollinen myyjä hermostunutkin. Tällä kertaa ei ollut mitään sellaista havaittavissa. Missään vaiheessa ei tullut sellaista oloa että tutkailuni ja ihmettelyni olisi mitenkään rasittavaa tai myyjällä olisi ollut kiire muualle. Minulle esiteltiin kaikki vaihtoehdot kaikessa rauhassa ja sain koeajaa haluamani mopoautot. Kaikki pihalla olevat ajokit olivat rekisterissä ja katsastettuja joten koeajo olisi onnistunut vaikka joka autolle.

Loppujen lopuksi päädyin juuri siihen mopoautoon josta olin alunperin netistä katsellessani kiinnostunutkin. Ulkonäön lisäksi päätökseeni vaikutti se että sisustan verhoilussa oli vähiten kovia muovipaneeleita. Pääasiallinen verhoilumateriaali tässä mallissa oli perinteinen autohuopa. Ja tässä autossa oli mielestäni mukavan avaran tuntuista kuskin paikalla istuessa muihin verrattuna. Kun sopiva yksilö oli valikoitunut, oli aika tehdä kauppaa. Jarin kanssa käytiin perinteiset autokaupan hintaneuvottelut joissa päädyttiin sellaiseen lopputulokseen että kaupat tehtiin. Kaupan päälle hän lupasi vielä viedä mopoauton suoraan maalarille seuraavana päivänä, eikä minun tarvinnut alkaa kuljetusta miettimään.

Kauppakirjat tehtiin. Rahat ja luovutustodistus vaihtoivat omistajaa ja lähdin ajelemaan kotia kohti. Soitin vielä Petrille maalaamoon että moppe olisi huomenna tulossa sinne.

Hups!

Kotimatkalla tehtiin yksi huomio, kun katseltiin mopoauton rekisteriotetta. Vasta ostetulla mopoautolla oli ajoaikaa enää hyvin vähän jäljellä. Maalarin kanssa oltiin sovittu, että projektilla ei ole kiire vaan sitä voi tehdä aina kun on sopiva hetki muilta hommilta. Huolestuin siitä että moppe menee ajokieltoon sillä aikaa kun se on maalaamossa, pitääkö kilvet palauttaa vai mitä ihmettä tässä nyt tehdään? Kieltämättä myös soimasin itseäni kun en ollut huomannut tätä asiaa tarkistaa ennen kaupan tekoa.

Vaan eipä hätää!

Puhelin kouraan ja soitto Jarille Mopoautokauppa.fi-liikeeseen. Oloani helpotti TODELLA PALJON Jarin vastaus huoleeni. Hän lupasi käydä katsastamassa mopoauton ennen maalaamoon vientiä seuraavana aamuna. Ei ollut itsekään huomannut että seuraava katsastus on niin lähellä. Seuraavana aamupäivänä kävin katsastuskonttorilla rekisteröimässä mopoauton nimiini. Uudessa otteessa oli reilu vuosi ajoaikaa eli homma oli hoidettu ripeästi Nivalassa. Kaiken lisäksi tämän katsastuksen sain vielä kaupan päälle ilman lisäkuluja. Saman tien katsastuksen jälkeen moppe oli toimitettu maalaamon pihalle odottamaan vuoroaan. Kerta kaikkiaan jäi hyvä mieli Mopoautokauppa.fi toiminnasta ja vielä kerran kiitokset siitä miten hienosti asiat hoidettiin!